teisipäev, 17. märts 2020

9. märts 2020 - õpirände alguspäev

Alustasime oma teekonda Lääne-Prantsusmaal asuvasse Nantes'isse esmaspäeva, 9. märtsi varahommikul. Peale ümberistumisi Helsingis ja Pariisis jõudsime pealelõunal Nantes'isse. Nantes', mis on 3,5 miljoni elanikuga Lääne-Prantsusmaa regiooni Pays de la Loire keskus, võttis meid vastu pilvise, ent kevadise ilmaga. Meile - õpetajatele Aita Kahhale, Lauri Maranile ja õppegrupi MT18 õpilastele Silvo Soosaarele ja Markus Rämmelile oli vastu tulnud meie partnerkooli Lycee Francois Arago õpetaja Jean-Michel Bouron. Esmalt oli kavas õpilaste paigutamine majutuskohta, mis sujus hästi ning seejärel tutvumine praktika ajal olulisega nagu bussi- ja rongipeatuste asukohad, ühistranspordi piletite ostmine jms.


Loire'i jõe ääres paiknev Nantes, kust on muuhulgas pärit ka maailma läbi aegade üks enamtõlgitud kirjanikke Jules Verne, on umbes Tallinna-suurune hea ühistranspordiga linn, kus kindluse ja kirikutega keskaegset vanalinna ümbritsevad uuemad ja kaasaegsemad piirkonnad. Linn on regiooni keskus ning kuigi Pariisist asutakse kaugel,  on Nantes piirkonna tõmbekeskus ning n.ö. ääremaastumise üle kohalikud ei kurda.

Vaade Nantes'i kindluse müürilt



Nantes'i vanalinn


Kool, mis meid vastu võttis - Lycee Francois Arago - õpetab välja mimesuguste kutsealade töötajad - nii puidu- kui metallitöö tegijaid, IT-valdkonnas ja turvasüsteemide tehnika erialal tegutsejaid jm.  On populaarsemaid (nagu näiteks IT valdkond ja puiduerialad) aga ka vähem populaarseid erialasid. Õpetatakse ka üldaineid ning ka sealhulgas ka tööõiguse aluseid. Õpilasi on üle 500, kooli hoonetekompleks, mis on ehitatud nii, et iga õpetatava valdkonna jaoks on omaette hoone, paikneb Nantes'i äärelinnas. Sealt mitte kaugel paiknes ka kämpinguala, kus õpilased praktika ajal elasid.



Kooli puiduerialade õppetöökojas

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar